AstroBeat

astroloska radionica

Vrste horoskopa

        

NATALNI HOROSKOP
 • Osnovna vrsta horoskopa,koji se proucava jeste zivotni horoskop,takozvani "natalni",svi ostali horoskopi su izvedeni iz ovog osnovnog.On predstavlja trenutak rodjenja neke osobe,nekog dogadjaja,neke drzave,,pocetak rata  i slicno.Za taj dogadjaj se pravi slika kosmosa gledano sa tog mesta i za to vreme,za zadani sat,minut,dan,godinu i geografske koordinate.

 • Natalna karta se sastoji od 4 glavne komponente: planeta,znakova,kuca i aspekata.Znaci  i planete igraju vaznu ulogu u ukupnom tumacenje vase natalne karte. Ako ste pogresili u razmaku od samo 5 minuta ili slicno, razlika je beznacajna, ali ako napravite gresku u rodjenju od jednog sata ili slicno, razlike mogu da budu znatne, tako da za tacnost analize horoskopa, morate da unesete precizno vreme Vaseg rodjenja i mesto rodjenja
.
Sta mogu da ocekujem od analize natalne karte?

 • Dobro tumacenje natalne karte  ce dati  sliku osnovnog karaktera osobe kojoj tumacimo horoskop. Planetarne aspekte,analizu glavnih tranzita planeta i njihovo delovanje  na kuce horoskopa,odnosno na Vasu licnos  - ( fizicku,psihicku,duhovnu)
Deca u natalnoj karti

 • Pitanja vezana za decu i u astrologiji zauzimaju vrlo vazno mesto – da li ce neko imati dece, koliko, kog pola, kao i pitanja koja se postavljaju dok dete odrasta: da li ce zavrsiti skolu, koju, kada, cime će se baviti, hoce se udati ili ozeniti i, naravno, hoce li vase dete imati dece.
U astroloskom smislu, natalna karta je pokazatelj zivotnih potencijala, a kroz njena polja dobijamo vazne informacije o svim dogadjajima koji ce karakterisati zivot osobe. .

Predicija u horoskopu (buducnost)

 • Natalna karta se odnosi na buducnost u smislu da ce biti lakse kada znate zasto je nesto bas tako a ne drugacije i kada znate onda to mozete i malo ispraviti.
Ili na buducnost u smislu natalne karte, kada u njoj pise da imate sve predispozicije da radite i uspete u inostranstvu. Iz natalne karte se moze saznati koji je period u buducnosti dobar za posao, ljubav, porodicu i kada ce biti zastoji.

Narucivanje horoskopa


 • Uz besplatno uradjenu natalnu kartu dobicete tumacenje zivotnog horoskopa na 5-6 kucanih strana A4 formata. Tumacenje je podeljeno po oblastima zivota i ukljuceni su svi relevantni cinioci (planete, aspekti, kuce, vladaoci...). Cena: 30 eura + postarina

  napomena:

Nemojte narucivati kompjuterski generisane horoskope. Citajuci takav horoskop cete naici na bezbroj kontradiktornih tumacenja sto bi Vas moglo razocarati. Rucna izrada horoskopa je jedini ispravan nacin. Ovako izradjen horoskop prati vazne dogadjaje, osobine, sklonosti i promene.

Uporedni horoskopi govore o kvalitetu odnosa dve ili vise osoba. Kod njih postoji podela na:

              
 1.  ljubavne (odnos muskarca i zene)
 2. poslovne (odnos dve ili vise osoba u razlicitim kategorijama poslovnih i saradnickih veza)


 • Odnosi medju ljudima, pogotovo medju bracnim partnerima, od sustinske su vaznosti za harmonican zivot. Svako tezi da nadje srodnu dusu ne bi li nasao izgubljeni deo sebe. Kao sto znamo, Zemlja se nalazi izmedju Venere i Marsa, pa se uticaj i jedne i druge planete, kao i borba i strast medju njima, projektuje i na odnose medju ljudima.

Sinastricka astrologija je vestina tumacenja natalnih karti parova.Bavi se usporedjivanjem planetarnih odnosa izmedju dve osobe, a moze se napraviti za bilo koju vrstu odnosa -ljubavni, poslovni, prijateljski, roditeljski, porodicni … Vazno je naglasiti kakvu vrstu odnosa zelite da vam se izradi,pa cete dobiti kompletan uvid u trazeni odnos, dobre i lose strane tog odnosa, kao i moguce smernice kako prevazici razne poteskoce i izbeci ili bar ublaziti napetosti.
 • Potrebno je postaviti datum,mesec,godinu,sat rodjenja (obe)osobe i mesto rodjenja.
 • (Ili,jos bolje,postaviti direktno sinastriju,da se ne gubi vrijeme)

Napisite obavezno kakav odnos je u pizanju:
 • Da li je veza zelja ( zelite da do nje dodje)
 • Da li je brak
 • Da li je zabavljanje
 • Nesto vanbracno...
Godisnji horoskopSolarni horoskop je tehnika koja se bazira na tranzitima.On se javlja iz preciznog aspekta /konjukcije/Sunca u tranzitu sa natalnim Suncem.Sastoji se od planeta u tranzitu u odredjenom trenutku,blizu ili na sam dan rodjenja osobe i stoji u "tajnom paktu" sa natalnim planetama za narednu godinu.

Horoskop solarnog povratka je vezan za tacan sat i minut kada se Sunce vraca u polozaj koje je imalo u trenutku rodjenja.Pokriva jednu godinu zivota i usredsredjuje paznju na mesto na kome ce se odvijati aktivnost na koju ukazuju druge vrste progresije. Solarni horoskop nema nikakvog znacaja bez natalnog horoskopa.
ASC solara i njegov vladar daju moguce izglede za odredjenu godinu,okvirnu sliku vaseg temperamenta,licnosti i pristupa zivotu,kao i nacina na koji stizete do samosvesti. Takodje,pokazuju i vas spoljni izgled i zdravlje u celini. Znak na ASC dodaje svoje osobine licnosti tokom godine koje se pridodaju znaku u natalnom ASC.
Vladar ASC i svaka planeta u I kuci,vrlo su znacajni. Kuca u kojoj se nalazi solarno Sunce,sadrzi najveci deo aktivnosti za tu godinu.To je podrucje zivota koje moze biti ozivljeno trosenjem licne energije.Tu cete zeleti da zablistate.Sunce se nalazi tamo gde se najvise poistovecujete sami sa sobom.To mesto ukazuje na mogucnost velikog rasta u psiholoskom smislu.
Kuca koja izlazi na ASC solara iz natalnog horoskopa je posebno znacajna. Ova kuca i njen vladar,solarni i natalni,ukazuju na druge oblasti aktivnosti i okolnosti koje ce vas okruzivati tokom godine.Ako je znak na ASC solara unutar 3 - 4° natalnog vrha kuce,to je kuca koja izlazi na ASC,a ne ona koju on napusta.Mesecni horoskop

Lunarni (mesecni) horoskop. U okviru natalnog i solarnog horoskopa se preciznije tumace i objasnjavaju dogadjaji koji prate odredjenu osobu u intervalu od jednog mesecevog ciklusa.On pruza sliku narednog meseca.Pokazuje vazna zbivanja na planu vasih osecanja - opisuje Vase raspolozenje i sustinsku atmosferu narednog meseca. On ukazuje na svakodnevicu, na suptilniije uspone i padove, nerviranja oko sitnica... Lunarni povratak funkcionise kao tehnika za odredjivanje vremena i pokazuje vaznost meseca u zivotu coveka.

Lunarni horoskop ili ti mesecni horoskop vazi za 28 dana jer mesec za 28 dana predje ceo zodijacki krug.
Najvazniji u toj karti je mesec i on govori gde je paznja vlasnika horoskopa usmerena.Na koju oblast,isto se gleda kao zasebna karta.Najvazniji lunarni horoskop u godini je onaj ciji asc izlazi sa vrah neke kuce bilo da se uporedjuje sa natalnom ili solarnom kartom.
Lunarni horoskop se izradjuje bas kao i Solarni horoskop, samo sto je primarni objekat Mesec.
narucujem izradu:
natalnog horoskopa
uporednog horoskopa
godisnjeg horoskopa
mesecnog horoskopa